18 juni 2019

Enthousiast (nieuws, 2019)


Thrillerauteurs schrijven winters luisterverhaal
 Het moet nog zomer worden en er zullen wwldra geheid dagen aanbreken dat we zullen zweten onder een tropische zon, maar sommigen zijn al in gedachten bij ijskristallen, sneeuwvlokken, pekel op de weg en rap dalend kwik. Dat zijn de acht thrillerauteurs die zijn uitverkoren om mee te doen aan het initiatief Twaalf minuten

Het project behelst een samenwerking tussen het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, de VPRO en uitgeverij Ambo|Anthos. Wat de auteurs moeten doen is het schrijven van een kort verhaal dat zich afspeelt in de winter. Het verhaal moet zo'n 1600 woorden tellen wat overeenkomt met twaalf minuten spreektijd. Het verhaal zal op gepaste wijze worden voorgelezen door een acteur of een actrice.

Er zouden veel schrijvers enthousiast op het project hebben gereageerd, maar er konden er maar acht meedoen. Voor hen die niet zijn geselecteerd is er een schrale troost: de kans is aanwezig dat het project een vervolg krijgt in 2020 en dan maken de afvallers een kans.

Van de volgende auteurs wordt een winters voorleesverhaal verwacht: Edward Hendriks, Loes den Hollander, Ilse Ruijters, Nicolet Steemers, Charles den Tex, Carla Vermaat, Jacob Vis en Jeroen Windmeijer. Zij moeten hun tekst uiterlijk 16 september hebben ingeleverd. Later wordt bekendgemaakt wanneer en waar de verhalen worden uitgezonden.

Geen opmerkingen: