20 juni 2019

In tijden van Netflix (nieuws, 2019)Gouden Boek voor 'Huidpijn' Saskia Noort heeft sinds het verschijnen in 2016 200.000 exemplaren verkocht van haar thriller Huidpijn. Dat is genoeg voor de Gouden status. Van de Stichting CPNB kreeg zij - een dag voor het einde van de Spannende Boeken Weken - een oorkonde. Die werd haar overhandigd in het tv-programma Zomer met Art op RTL4.  

Saskia Noort reageerde verrast op het nieuws: 'Ik vind het een hele grote eer, en ben supertrots op mezelf en mijn boek, dat het het zo goed doet in deze tijden van Netflix en social media. Mijn dank aan de lezer is groot, zonder lezers geen boeken!'

In Huidpijn heeft iedereen een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.
Huidpijn is de meest rauwe, pijnlijke en schurende thriller van Saskia Noort tot nu toe, meldt  haar uitgever. 'Ze weet als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN'erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.'

Schrijfster en columniste Saskia Noort (1967) verkocht ruim 3 miljoen exemplaren van haar boeken.  Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Noort ontving in 2013 de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre. Huidpijn behaalde dit jaar ook de eerste plaats in de meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60.

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Geen opmerkingen: