14 februari 2019

Zij maakt ook fouten (nieuws, 2019)

Nieuwe 'Nicci French' heet 'The Lying Room'In april vorig jaar verscheen het achtste en laatste deel in de thrillerserie rond psychoanalytica  Frieda Klein. Uitgeverij Ambo|Anthos liet recent weten dat op 2 juli een nieuwe standalone thriller van het Britse schrijverspaar Nicci French in de winkel ligt. De Engelse titel is inmiddels bekend: The Lying Room.


Ook de cover van het nieuwe boek is door de Britse uitgeverij Simon & Schuster vrijgegeven. Een tipje van de sluier wordt opgelicht op de website van de uitgever. Hoofdpersoon in The Lying Room is Neve Connolly. Ze treft een vermoorde man aan. Maar ze belt niet naar de politie.

Een citaat van de achterflap, vrij vertaald:

'Het is gek, weet je', zei rechercheur Hitching. 'Wie je ook spreekt, iedereen zegt 'praat maar met Neve Connolly, zij zal het weten. Zij is degene met wie mensen praten, zij is degene die mensen vertrouwen schenkt.'

Een goede collega, een vriend. Een moeder, een echtgenote, Neve Connolly is het allemaal. Zij maakt ook fouten, soms kleine, soms onbewust gemaakt, soms grote, sommige met opzet. Zij is per slot van rekening ook maar een mens. 


Maar nu loopt het met een fout uit de hand. Neve brengt haar naaste omgeving in groot gevaar.

Ze kan niet de waarheid vertellen. Hoe ver is ze bereid te gaan om degenen van wie ze houdt te beschermen?

En wie kent zij echt? Wie kan ze vertrouwen?

Een leugenaar, een bedrieger, Neve Connolly is het allemaal.

Kan zij een moordenaar zijn?

De Nederlandse vertaling ligt overigens maanden eerder in de winkel, dan de oorspronkelijke versie die op 3 oktober verschijnt.

Geen opmerkingen: