20 februari 2019

Gevaarlijke tegenstanders (nieuws, 2019)

Jack Reacher helpt de oudjesBestsellerauteur Lee Child schrijft onvermoeibaar door. Op 29 oktober, als James D. Grant, zoals de schrijver werkelijk heet, 65 jaar wordt, ligt het vierentwintigste avontuur van de door de Verenigde Staten zwervende Jack Reacher in de winkel, getiteld Blue Moon. In deze thriller biedt onze held de helpende hand aan een ouder echtpaar.


Jack Past Tense (2018), in Nederlandse vertaling verschenen als Verleden tijd. Het boek bereikte de hoogste positie op de bestsellerlijst van de New York Times. In de thriller, die meer dan Childs voorgaande boeken lovende kritieken kreeg, reist Reacher zuidwaarts. Hij is van plan om van Maine naar San Diego te gaan, maar maakt onderweg een tussenstop in New Hampshire. Hij bezoekt het stadje waar zijn vader was opgegroeid, een plek waar hij nooit eerder was geweest. Wat hij daar aantreft, zijn problemen van allerlei aard.

Er is nog weinig bekendgemaakt over de nieuwe thriller. Het enige wat zijn uitgeverij kwijt wil, is dat Reacher een ouder echtpaar te hulp schiet. Vervolgens komt hij tegenover 'zijn meest gevaarlijke tegenstanders ooit' te staan. De uitgever gaf wel alvast de cover van Blue Moon prijs.

Lee Child, een voormalig tv-regisseur, woont tegenwoordig in New York. Op al zijn thrillers zijn opties genomen om te verfilmen. Twee Jack Reacher-films, met Tom Cruise in de hoofdrol, zijn inmiddels gemaakt. De rechten van Childs boeken zijn aan meer dan honderd landen verkocht.

Bron: The Real Book Spy 

Geen opmerkingen: