12 februari 2019

Met zorg en toewijding (nieuws, 2019)

Uit de nalatenschap van Deflo: Levend speelgoedDe Vlaamse misdaadauteur Luc Deflo stierf in november 2018 op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Voor zijn overlijden schreef hij nog vier thrillers die postuum zullen verschijnen. Levend speelgoed is daarvan de eerste en ligt vanaf vrijdag 15 februari in de boekhandel. 

'De afgelopen maanden zijn zwaar geweest, maar de steunbetuigingen van fans en vrienden van Luc hebben me deugd gedaan', laat Deflo's weduwe, Sor María Marchán Ruiz, weten. 'Ik ben trots dat hij met zijn thrillers zo veel lezers heeft weten te begeesteren. Hij leeft voort in zijn boeken en ik hoop dat zijn lezers nog zullen genieten van de vier laatste die in de komende jaren verschijnen.' In Levend speelgoed spelen de rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonck opnieuw de hoofdrol. Het zijn de favoriete personages van Deflo's weduwe.

Volgens Aline Lapeire van uitgeverij Van Halewyck zijn Deflo's laatste werken origineel, sfeervol en vooral heel spannend. 'Luc stond erop dat deze vier boeken zouden verschijnen, ook in geval van zijn overlijden. We hebben hem beloofd dat we zijn teksten met veel zorg en toewijding zullen uitgeven en werken voor de eindredactie nauw samen met zijn familie en vertrouwelingen.'

Over de inhoud van het boek meldt Van Halewyck het volgende: Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief.

Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten. Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige? Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Geen opmerkingen: