01 februari 2019

Uitsluitend inchecken toegestaan (nieuws, 2019)

Stephen King schrijft over sinister instituut voor kinderenBestsellerauteur Stephen King komt in september met een nieuw boek, dat geschreven is in de geest van twee van zijn eerdere successen: It en Firestarter.


De schrijver maakte de nieuwe publicatie deze week bekend op zijn website. Het boek gaat de titel The Institute dragen en vertelt het verhaal over een naargeestige accommodatie voor kinderen met 'speciale gaven' zoals telekinese of telepathie. De thriller ligt op 10 september in de winkel.

De beschrijving op zijn website luidt als volgt: 'Even angstaanjagend als Firestarter (in Nederlandse vertaling verschenen als Ogen van vuur, red.) en met de spectaculaire krachten van de jeugd in It, is The Institute een dramatisch verhaal over de strijd van goed tegen kwaad in een wereld waarin de goeden niet altijd winnen.'

Firestarter, dat in 1980 werd gepubliceerd, gaat over het kleine meisje Charlie dat met haar gedachten brand kan stichten. Ze wordt opgejaagd door een geheime overheidsorganisatie met de naam The Shop. Zes jaar later kwam It uit en verhaalt over een groep kinderen die de moorddadige clown Pennywise achter de pofbroek zit.

Volgens de website Entertainment Weekly is de held in het nieuwe boek van Stephen King een jongen die Luke Ellis heet. Na de moord op zijn ouders wordt hij ontvoerd. Hij wordt wakker in The Institute, 'in een kamer die als twee druppels water lijkt op de zijne, alleen ontbreekt er hier een raam'.

In The Institute maakt Luke kennis met andere kinderen: Avery, Iris, George, Nick en Kalisha. De laatste zegt over het gebouw: 'Je kunt inchecken, maar je kunt niet uitchecken.' De leiding probeert van alles om van de buitengewone gaven van de kinderen misbruik te maken. Luke vindt dat maar niets en probeert het instituut te ontvluchten, maar dat is nog nooit iemand gelukt.

Bron: The Independent

Geen opmerkingen: