04 februari 2019

Charismatische sportinstructeur (nieuws, 2019)


Een roadtrip door snikheet EuropaVoor fans is het een datum om in de agenda te noteren: 12 maart. Dan verschijnt namelijk Façade, de nieuwe thriller van Esther Verhoef. Een kleine vier jaar na haar prijswinnende Lieve mama.


Hij leek zo aardig.
Dat je hem ontmoette, was toeval.
Of niet?


Drie kleine zinnetjes als teaser voor de lezer. Volgens uitgeverij Prometheus is dit Verhoefs meest beklemmende thriller ooit. 'Je doet geen oog meer dicht.'

Recensenten die al eerder het boek mochten lezen, in ruil voor een mooi citaat op de cover, zijn het daar roerend mee eens. 'Een denderende road novel die je naar adem laat snakken en je continu op het verkeerde been zet. Dit is Esther Verhoef op haar best', stelt Hebban.nl. En de spannendeboekenkenner van Margriet zegt: 'Esther Verhoef heeft weer een razend spannende thriller afgeleverd. Façade is een ingenieuze pageturner in de categorie in-één-adem-uit.'

Het verhaal gaat over Iris van der Steen. Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt de jonge moeder eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen.

Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen.

Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Esther Verhoef (1968) is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs en De Gouden Strop (voor Lieve mama).

Geen opmerkingen: