16 februari 2019

Bij de kapper (nieuws, 2019)

Jussi in het kortWeet u het nog? Selfies, de meest recente thriller van Jussi Adler-Olsen, dateert al weer van 2016. Hoog tijd voor nieuw werk van de Deense bestsellerauteur, die ons een reeks avonturen voorschotelde van de cold-case-unit Afdeling Q. En dat komt eraan. Dinsdag ligt Moord terwijl u wacht in de winkel.


Het nieuwe werk van Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen is een 96 pagina's tellende novelle. Kort, dat wel, maar volgens uitgeverij Prometheus 'beslist niet minder spannend'.

Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat, wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. 'Saai', noemt ze hem, als ze bij hem weggaat. Bij de kapper komt Lars in contact met een vrouw die dat saaie leven radicaal zal veranderen. Hij belooft de vrouw te helpen om van haar echtgenoot af te komen.

Gedreven door financiële noodzaak ontpopt hij zich tot een ware huurmoordenaar. De vraag naar zijn diensten blijkt groot en zijn methode onaantastbaar – totdat er iets gebeurt wat zijn dubbelleven in gevaar brengt.

Jussi Adler-Olsen (1950) wordt 'dé ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur' genoemd. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald, wereldwijd gingen er twintig miljoen stuks over de toonbank. In Nederland zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

De schrijver maakte in november vorig jaar bekend dat de Nederlandse productiemaatschappij Revolver Amsterdam aan een tiendelige televisieserie werkt gebaseerd op zijn thriller De bedrijfsterrorist. Daarin komt een cynische zakenman voor die gespecialiseerd is in het neerhalen van grote bedrijven. De regie van de serie is in handen Hanro Smitsman, die eerder tv-series als Vlucht HS13 en Ik weet wie jij bent heeft geregisseerd.

Geen opmerkingen: