09 februari 2019

Gesignaleerd 455 (nieuws, 2019)

Steve Cavanagh - DertienBij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 13 februari de thriller Dertien van Steve Cavanagh. De uitgever bejubelt het boek als 'de adrenalinerit van dit voorjaar'. 


Je ziet ze niet veel meer vandaag de dag, maar Dertien mag je in het hokje van legal thriller stoppen. De Britse schrijfster en scenariste Sarah Pinborough bestempelt Steve Cavanagh als de 'John Grisham voor een nieuwe generatie'.

Goed, het verhaal. Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan z'n voeten. Nu wordt filmacteur Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn bij leven en welzijn prachtige vrouw.

De verdediging wil in 'dit proces van de eeuw' slechts één man in hun team hebben: advocaat en voormalig oplichter Eddy Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. En de uitgever neemt op de rest van het verhaal al een voorschot met een tekst op de cover die veel weggeeft: 'De moordenaar is geen verdachte. Hij zit in de jury.'

Steve Cavanagh (Belfast, 1976)  is het pseudoniem van mensenrechtenadvocaat Steve Mears. Hij schreef zijn debuut De verdediging in de avonduren. Vorig jaar won hij de CWA Gold Dagger voor zijn derde thriller The Liar.  Cavanagh, wiens boeken in meer dan vijftien landen zijn verschenen, woont met vrouw en kinderen in Belfast.

Geen opmerkingen: