19 februari 2019

Rode rozen voor een lerares (nieuws, 2019)

Uitgeverij Marmer lijft Sarah Bailey inUitgeverij Marmer heeft de rechten verworven voor de Nederlandse vertaling van het werk van de Australische schrijfster Sarah Bailey. Zij is de schrijfster van The Dark Lake, waarmee ze de Ned Kelly Award won voor beste debuut, en Into the Night.


Publishers Weekly noemde The Dark Lake een ‘pageturner die zowel intens is als tot nadenken stemt'.  The Minnesota Star Tribune vergeleek haar werk met dat van Paula Hawkins en Gillian Flynn.

The Dark Lake verschijnt in het najaar van 2019 in Nederlandse vertaling van Jetty Huisman. In de thriller wordt detective Gemma Woodstock geconfronteerd met de moord op de beeldschone lerares Rosalind Ryan. Haar lichaam wordt gevonden in een meer met rode rozen eromheen drijvend.

Om het onderzoek naar deze moord te kunnen leiden verzwijgt Woodstock dat ze het slachtoffer goed kende: ze hebben bij elkaar in de klas gezeten op Smithson High School, dezelfde school waar later Ryan doceerde. Maar dit is niet het enige dat Woodstock verborgen probeert te houden. De zoektocht naar de dader brengt geheimen uit het verleden naar boven, geheimen die - uiteraard - maar beter bewaard kunnen blijven.

Sarah Bailey (1982) debuteerde twee jaar geleden al met The Dark Lake, een jaar later gevolgd door Into the Night. Haar derde boek verschijnt dit jaar in Australië. Bailey is opgeleid als journalist en werkte in de reclamewereld. Ze woont met haar twee kinderen in Melbourne. Haar debuut is een bestseller in Australië, de VS en Canada en verschijnt binnenkort ook in Groot Brittannië, Duitsland, Italië, Turkije en China.

Geen opmerkingen: