17 februari 2014

Vernietigende portretten (nieuws, 2014)

MOORD OP SCHRIJVER IN VERVOLG OP 'KOEKOEKSJONG'

Schrijver Robert Galbraith (veel beter bekend als J.K. Rowling) publiceert in juni 'The Silkworm', het vervolg op de bestseller 'The Cuckoo's Calling' ('Koekoeksjong' in Nederlandse vertaling), aldus een mededeling van de uitgever.

Zoals verwacht speelt ook in Galbraiths tweede boek speurder Cormoran Strike de hoofdrol. Het eerste boek dat Rowling schreef onder het pseudoniem Galbraith, was enkele maanden te koop voordat The Sunday Times berichtte dat de schrijfster van de Harry Potter-reeks achter deze misdaadroman zat. 

Privé-detective Cormoran Strike, die een been verloor toen hij op missie was in Afghanistan, richt zich deze keer op een zaak waarin een schrijver werkt aan een schandaalroman die veel mensen in een kwaad daglicht zal stellen. De echtgenote van auteur Owen Quine huurt Strike in als haar man langer dan de gebruikelijke paar dagen weg blijft van huis.

Strike ontdekt dat er meer achter Quines verdwijning zit dan zijn eega denkt. De auteur had net de puntjes op de i gezet van een manuscript waarin vernietigende portretten zijn geschreven van zo'n beetje iedereen die hij kent. Als het boek uitkomt, zal het de levens van velen te gronde richten. Geen wonder dat er veel mensen zijn die Quine het zwijgen willen opleggen. 

Quine wordt uiteindelijk gevonden. Hij is onder bizarre omstandigheden op brute wijze omgebracht. Voor Strike begint een race tegen de klok om het motief van de meedogenloze moordenaar te begrijpen. De moordenaar is van een soort dat Strike nog niet eerder was tegengekomen. 

'The Silkworm' telt 384 pagina's. Galbraiths debuut, dat er tachtig meer heeft, ontving kort na publicatie juichende recensies, zelfs voordat bekend werd dat Rowling het boek had geschreven.

(Bron: Hypable.com)

Geen opmerkingen: