06 februari 2014

Gesignaleerd 287 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

WANDA BOMMER - DE BIJVANGST


Bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar verschijnt dinsdag 11 februari 'De bijvangst', het vierde boek van Wanda Bommer.

De wegen van actrice Louise Bergmans, haar puberdochter Merel en autodief Titus Troost kruisen elkaar in de zomervakantie, bij een parkeerplaats langs de snelweg naar het zuiden. Wat bij een eenmalige confrontatie had moeten blijven, ontaardt door een reeks van onbezonnen beslissingen in een bizarre roadtrip door Toscane.

Louise ziet zich geconfronteerd met de grootste angst van iedere ouder: de plotselinge verdwijning van haar kind. Titus, die niet voor niets een kluizenaarsbestaan heeft verkozen, zit opgezadeld met een opstandig wezen dat binnen de kortste keren het deksel van zijn beerput weet los te peuteren. 

Merel maakt de balans van haar jonge leven op, en besluit de situatie te benutten om in sneltreinvaart volwassen te worden. Ondertussen trachten de drie hoofdrolspelers op hun eigen manier grip te krijgen op de nieuwe realiteit die zich aan hen voordoet. Dankzij onjuiste aannames en dwaze logica kiezen alle drie voor dezelfde richting: de verkeerde. 'De bijvangst' is volgens de uitgever 'even spannend als humoristisch, even absurd als realistisch, en bovenal even schokkend als ontroerend'.

Wanda Bommer (Amsterdam, 1969) is werkzaam als boeker van de band De Dijk. Sinds 2005 publiceert zij met regelmaat korte verhalen, onder andere in Hollands Maandblad. Haar debuutroman 'Boom' verscheen in januari 2008. In oktober 2009 volgde haar tweede roman 'Engel'. Haar derde roman, 'Panorama West', verscheen in 2011.

Wanda Bommer - De bijvangst. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, 304 pag., € 18,50. ISBN: 978 90 388 9853 7.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed om te horen dat er een nieuw boek van Wanda Bommer is. Ik heb Panorama West en Engel al gelezen. Goede boeken vond ik. Daniƫlle