03 februari 2014

Gesignaleerd 285 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

BLAKE CROUCH - VERBETEN

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Verbeten' van Blake Crouch, het tweede deel van de Wayward Pines-serie.

In Wayward Pines, een dorpje met 461 inwoners, idyllisch gelegen in een vallei en omgeven door schilderachtige bergpartijen waan je je haast in een modern paradijs. Ware het niet dat het dorp door een onder stroom staand hek met daarop prikkeldraad is omgeven, dat scherpschutters het 24 uur per dag in de gaten houden en er in het hele dorp verborgen camera's hangen die elk woord en elke beweging registreren.

De inwoners weten geen van allen hoe ze er terecht zijn gekomen. Hun wordt verteld waar ze komen te wonen, waar ze komen te werken en met wie ze moeten trouwen. Sommigen denken dat ze dood zijn. Anderen denken dat ze onderdeel zijn van een bizar experiment. En iedereen droomt er stiekem van om te vluchten, maar degenen die het proberen komen voor een angstaanjagende verrassing te staan.

Ethan Burke heeft de wereld achter de afscherming gezien. Hij is de sheriff en de enige die de waarheid kent - Wayward Pines is niet zomaar een dorp. En wat er zich aan de andere kant bevindt, is een nachtmerrie die ieders fantasie te boven gaat.

Blake Crouch (1978) is geboren in North Carolina en studeerde Engels en Creative Writing aan de University of North Carolina in Chapel Hill. Sinds zijn afstuderen heeft hij verschillende thrillers geschreven. De op de Wayward Pines-reeks gebaseerde televisieserie wordt dit jaar door Fox uitgezonden.

Blake Crouch - Verbeten. Vertaling: Yolande Ligterink. Uitgeverij Karakter, 350 pag., € 17,95. ISBN: 978 90 452 0593 9.

Geen opmerkingen: