21 februari 2014

Gesignaleerd 290 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

ROEL JANSSEN - FOUT GOUD

Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'Fout Goud', de nieuwe thriller van Roel Janssen. Het boek is gebaseerd op het feit dat er bij Zwitserse banken nog altijd 61.000 kilo Nederlands oorlogsgoud ligt, dat nooit is teruggegeven. Naar aanleiding van het boek van Janssen heeft het CDA Kamervragen gesteld.

Een erfenis van vijftien gouden munten zet Elmer van der Breggen op het spoor van het goud dat de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Nederland roofden. Met de hulp van een excentrieke financieel adviseur en een charmante Duitse professor ontdekt Van der Breggen hoe het goud uit Amsterdam naar Duitsland verdween en vandaar naar Zwitserland werd gebracht.

Op zoek naar antwoorden stuit onze held op de verzwegen geschiedenis van zijn eigen familie, nazivolgelingen van zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen, en de verborgen macht van de Zwitserse banken.

Roel Janssen werkt als financieel-economisch journalist en schrijver. Hij publiceerde onlangs 'Grof geld', over financiële schandalen. Ook verschenen van zijn hand meerdere thrillers, waaronder 'De tiende vrouw', die bekroond werd met de Gouden Strop 2007.

Roel Janssen - Fout Goud. Uitgeverij Cargo, 336 pag., € 19,90. ISBN: 978 90 234 8587 2

Geen opmerkingen: