27 februari 2014

Gesignaleerd 292 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DEAN KOONTZ - ONSCHULD


Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff is verschenen 'Onschuld' van de Amerikaanse horrorschrijver Dean Koontz.

Addison Goodheart is anders dan andere mensen en daarom leeft hij onder de stad, afgezonderd van een maatschappij die hem heeft verstoten. Hij zoekt zijn toevlucht in boeken, hij omhelst de rijkdom die ze te bieden hebben. 's Nachts verlaat hij zijn verborgen leefruimte om via een stelsel van afvoerbuizen en riolen naar de openbare bibliotheek te gaan.

Daar ontmoet hij Gwyneth, die net als hij buiten de maatschappij staat en moeite heeft anderen te vertrouwen. Maar ondanks de pijnlijke gebeurtenissen die hen hebben getekend, krijgen ze een hechte band met elkaar. Ze vinden elkaar in een vijandige wereld.

Dean Koontz (1945) moet het in bekendheid afleggen tegen zijn collega Stephen King, maar hij is even productief en ook behoorlijk succesvol. In dertig jaar schreef hij een oeuvre van meer dan 85 boeken bij elkaar. Volgens zijn website heeft wereldwijd 450 miljoen boeken verkocht. Inmiddels zijn meer dan één miljoen exemplaren van zijn boeken in Nederland en Vlaanderen afgezet.

Dean Koontz - Onschuld. Vertaling: Jan Mellema. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 384 pag., € 18,95. ISBN: 978 90 245 6290 9


Geen opmerkingen: