13 februari 2014

Charismatische dominee (nieuws, 2014)

STEPHEN KING KOMT OOK IN 2014 MET TWEE BOEKEN

Nadat Stephen King in 2013 zijn fans al verblijdde met twee boeken, 'Joyland' en 'Dr. Sleep', komt de Amerikaanse bestsellerauteur dit jaar ook met twee nieuwe werken op de proppen. Het gaat om de thriller 'Mr. Mercedes', waarvan de publicatie gepland is voor begin juni en 'Revival', dat in november moet uitkomen.

In 'Revival' worden de hoofdrollen gespeeld door een charismatische predikant en een derderangs rockmuzikant, meldt de website van de 66-jarige auteur. Het horrorverhaal speelt zich af in het midden van de vorige eeuw in een kleine plaats in de regio New England. Een kleine jongen vermaakt zich met zijn speelgoedsoldaatjes. Dan valt er een schaduw over hem heen. Jamie Morton kijkt op en ziet de dominee met naast hem zijn aantrekkelijke vrouw. De nieuwe dominee is van plan om de lokale kerkgemeenschap nieuw leven in te blazen. Wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie, vervloekt de predikant God, drijft de spot met zijn gelovigen en wordt uiteindelijk verbannen uit het dorp.

Jamie Morton heeft met zijn eigen demonen het een en ander te stellen. Als hij halverwege de dertig is komt de aan heroïne verslaafde en wanhopige Jamie de dominee weer tegen. ,,De ontmoeting heeft verstrekkende gevolgen voor beide mannen. Zij smeden een pact, waar de Duivel nog niet aan kan tippen en Jamie ontdekt dat 'Revival' vele betekenissen heeft.''
 
'Mr. Mercedes', een verhaal over een gepensioneerde politieman die het een en ander krijgt te stellen met een moordenaar, is volgens een woordvoerster van uitgeverij Hodder een rechttoe rechtaan thriller. Kennelijk was King niet zo tevreden over 'Joyland', zijn eerste proeve van bekwaamheid in het hard-boiled detectivegenre. 'Mr. Mercedes' wordt nu namelijk door de meester zelf bestempeld als zijn eerste hard-boiled thriller. (foto auteur: Shane Leonard)

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: