21 februari 2014

Gesignaleerd 291 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

CORINE HARTMAN - ZIELLOOS

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Zielloos' van Corine Hartman, deel drie in de serie psychologische thrillers rondom rechercheur Jessica Haider.

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden in Saligia - een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het 'tuig' dat door de mazen van de wet glipt.

In dit derde deel wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft Haider dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie die boodschap is bedoeld. Ze trekt haar eigen plan, wars van het gerootschalig onderzoek  dat door de medio op de voet wordt gevolgd.

Als een collega van Jessy het volgende slachtoffer lijkt te zijn geworden en Saligia haar opzadelt met een opdracht die tot in het diepst van haar ziel raakt, staat ze er uiteindelijk alleen voor. Kan ze haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?

Corine Hartman (Den Haag, 1964) startte in 1994 een eigen reclamebureau en werkte als tekstschrijver en vormgever. Daarna volgde ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, in 2004 afgestudeerd met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In 2007 debuteerde ze als misdaadauteur met 'Schone kunsten'. Ze won de Crimezone Thriller Award 2011 met haar vierde Italië-thriller 'Als de dood'. Haar thriller 'Bloedlijn' werd genomineerd voor de Gouden Strop 2013). 

Corine Hartman - Zielloos. Uitgeverij Karakter, 320 pag., € 15,00. ISBN 978 90 452 04840

Geen opmerkingen: