19 februari 2014

Complex personage (nieuws, 2014)

WAT VOORAF GING AAN 'PRIME SUSPECT'....

Helen Mirren in 'Prime Suspect'
De Britse schrijfster Lynda La Plante werkt aan een 'prequel' van de reeks 'Prime Suspect'. Het project krijgt de titel 'Tennison' mee, naar het hoofdpersonage Jane Tennison, aldus de auteur vandaag bij de oprichting van haar nieuwe onderneming, La Plante Global, die de rechten van al haar literaire en tv-werken beheert.

De schrijfster erkende in het tv-programma 'This Morning on Tuesday' enorm opgewonden te zijn over het Tennison-project. ,,Jane Tennison is een karakter dat door miljoenen mensen wordt bewonderd. Zij kennen haar door mijn boeken dan wel door de tv-serie 'Prime Suspect', waar deze rol fantastisch wordt vertolkt door Helen Mirren. Maar niemand weet wat Tennison bewoog om hoofdinspecteur te worden of überhaupt bij de politie te gaan werken. Aanvankelijk, in het begin van de jaren negentig, was ze nogal een complex personage. Hoe is dat zo gekomen?'' 

La Plante wilde verder niet al te veel kwijt over 'Tennison'. ,,De lezers zullen er volgend jaar wel achter komen, als het boek er is. Of in 2016 als de tv-serie er is.'' In dat jaar is het een kwart eeuw geleden dat 'Prime Suspect' voor het eerst op tv kwam. De serie werd van 1991 tot 2006 uitgezonden. La Plante ontving hiervoor in 2003 een Edgar Award van de Mystery Writers of America.  

De schrijfster zei dat ze tijdens een signeersessie werd benaderd door een fan, die haar vroeg waar toch 'die gereserveerdheid' bij Tennison vandaan kwam. ,,Hoe was ze als jonge vrouw?'' Dat zette La Plante aan het denken en aan het schrijven over Jane Tennison in de jaren zeventig en tachtig, voordat ze koos voor een carrière bij de politie.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: