03 februari 2014

Gesignaleerd 286 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JÖRG ISRINGHAUS - EEN VREEMDE VIJAND

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Een vreemde vijand', de tweede thriller van de Duitse journalist Jörg Isringhaus.

Berlijn, winter, 1939/'40. Richard Krauss, een Britse geheim agent, gaat een persoonlijke strijd aan met nazi-Duitsland. Nadat hij hersteld is van eerder opgelopen wonden, pakt hij zijn opdracht weer op: hij moet Hitler uitschakelen. Zijn missie wordt al snel bemoeilijkt omdat de vijand hem in een vroeg stadium op het spoor is.

Die vijand heet Heinrich Hansen, een meedogenloze moordenaar die op expeditie is geweest in het regenwoud van het Amazonegebied. Hij wordt daar 'de witte indiaan' genoemd, omdat hij zich heeft toegelegd op het maken van dodelijke gifmengsels. Terug in Duitsland zet Hansen de jacht in op Krauss om te voorkomen dat die de nazi-kopstukken Göring en Hitler uitschakelt.

Krauss en Hansen trekken een bloederig spoor van het bar koude Berlijn in de winter van 1940 naar het bloedhete Belem in Brazilië. Hun strijd mondt uit in een spectaculair duel op leven en dood.

Jörg Isringhaus werd in 1960 in Wuppertal geboren en studeerde geschiedenis en Duitse taal- en letterkunde. Sinds 1992 is hij werkzaam als journalist, onder meer bij de Rheinische Post. Eerder verscheen van zijn hand de thriller 'Zoon van Odin'.

Jörg Isringhaus - Een vreemde vijand. Vertaling: Corry van Bree. Uitgeverij Karakter, 360 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 452 0504 5.

Geen opmerkingen: