16 december 2013

Wordt verwacht 366 (nieuws, 2013)

CYBERAANVALLEN OP EEN MINISTERIE


Een mooie quote van de voormalig commandant der strijdkrachten voor je nog te verschijnen thriller, die krijgt niet iedereen. Maar journaliste en thrillerschrijfster Ellen den Hollander is het wel gelukt. Dick Berlijn, tegenwoordig cyberveiligheidsadviseur van Deloitte, werd bereid gevonden het manuscript van Den Hollanders derde thriller 'Noodtoestand', die in februari 2014 bij uitgeverij Q verschijnt, alvast te lezen. Hij vond er dit van: 'In 'Noodtoestand' schetst Ellen den Hollander spectaculair de kwetsbaarheid van onze samenleving en de betrekkelijke eenvoud waarmee die samenleving kan worden ontwricht.'

'Noodtoestand' is een thriller over een politieke moord en cyberaanvallen op een ministerie, aldus uitgeverij Q. Wim Paardenkooper, de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, wordt dood in zijn huis aangetroffen. Zijn partij moet met spoed op zoek naar een nieuwe bewindsman. Criminoloog Joost van Bronckhorst lijkt de ideale kandidaat: hij is slim en kent het pol
itieke bedrijf. Maar is hij opgewassen tegen de enorme taak die hem te wachten staat? En loopt hij zelf geen gevaar?

Ellen den Hollander (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Ze werkt als journaliste op de binnenlandredactie van het Algemeen Dagblad. Ze publiceerde eerder de thrillers Door het vuur en De primeur. Vorig jaar won ze de Thrillerauteur 2.0-verkiezing op De Spanningsblog.

Andere nieuwe titels:

Daniel H. Wilson - 'Robopocalyps' (april 2014). Alle robots ter wereld komen in opstand en de Robotoorlog is een feit. De lezer volgt verschillende mensen op diverse plaatsen in hun strijd. Schrijver heeft een graad in robotics en in kunstmatige intelligentie. Steven Spielberg kocht de filmrechten van Robopocalyps.
Tomas Erikson - 'Illusies' (maart 2014). Gedragswetenschapper Alex King geeft een presentatie voor een volle zaal. Voor zijn ogen wordt een rijke zakenman doodgeschoten door een scherpschutter. Dan krijgt een tweede bemiddelde ondernemer een brief: als hij niet 25 miljoen Zweedse kronen betaalt, zal ook hij sterven.
Sofie Sarenbrant - 'Rust in vrede' (april 2014). Yasaragi Hasseluden is een exclusief Japans kuuroord in Stockholm. Het is een rustige plek waar mensen komen voor ontspanning. Maar iemand gunt de gasten rust van een gruwelijke soort...
Nele Neuhaus - 'Boze wolf' (mei 2014). In de rivier de Main wordt het lijk van een 16-jarig meisje gevonden. Er wordt niemand met haar signalement vermist. Wel is duidelijk dat er een drama  van jarenlange mishandeling heeft plaatsgevonden. Mogelijk is er een verband met een tv-verslaggeefster die op het punt staat een grote onthulling te doen.
Arnaldur IndriĆ°ason - 'Nachtstad' (mei 2014). Erlendur Sveinsson is nog niet lang in dienst bij de politie en heeft zijn handen vol aan wat er in de straten van Reykjavik gebeurt. Een onverklaarbaar sterfgeval blijft hem echter bezighouden.
Sabine Durrant - 'Onder je huid' (februari 2014). Gaby Mortimer heeft een fraai leven: een mooie baan bij de tv, een succesvolle man, een prachtige dochter en een groot huis in Londen. Tot ze tijdens het hardlopen stuit op het lijk van een jonge vrouw en alle zekerheden uit haar bestaan wegvallen.
 

Geen opmerkingen: