06 december 2013

Spraakmakend (nieuws, 2013)

BESTE THRILLER OOIT WEER VERKRIJGBAAR

Agatha Christie werd dit jaar door de Crime Writers' Association (CWA), het zeshonderd leden tellende Britse genootschap van misdaadauteurs, gekozen tot de beste misdaadauteur aller tijden. Haar spraakmakende thriller 'De moord op Roger Ackroyd', waarmee Agatha Christie en haar personage Hercule Poirot wereldberoemd werden, werd gekozen tot de beste detective ooit geschreven.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff brengt de Nederlandse vertaling van de thriller weer op de markt. Het boek is vanaf donderdag 13 december weer verkrijgbaar, meldt de uitgever via Twitter.

Over het boek: Het dorp King’s Abbot wordt opgeschrikt door twee plotselinge sterfgevallen: de dood van de mooie mevrouw Ferrars en de moord op de rijkste man van het dorp, Roger Ackroyd.

Direct doen er allerlei geruchten de ronde. Al het geroddel, maar ook de feiten die de politie ontdekt, worden nauwkeurig verzameld en opgetekend door de dorpsarts. Maar voor de oplossing van het raadsel zorgt een man die nog maar net in het dorp woont: de Belgische speurder Hercule Poirot.

2 opmerkingen:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Graag gelezen !

Connie Flipse zei

Lang geleden dat ik dit boek gelezen heb. Zou het eigenlijk nu nog eens moeten lezen