13 december 2013

Shaken, and drunk (nieuws, 2013)

'BOND..., HIPS..., JAMES BOND'


James Bond drinkt in de boeken van Ian Fleming waarin hij de hoofdrol speelt zoveel alcohol dat de kans groot is dat hij impotent wordt en een leveraandoening oploopt. Tot die conclusie komen wetenschappers die twaalf Bondboeken - in hun vrije tijd overigens, dat wel - hebben gelezen.

De geheim agent heeft een licence to drink, zo constateerden de geleerden. Bond, bekend om zijn inname van wodka-martini's, drinkt per week 92 standaardglazen drank. Dat is ongeveer vier keer de maximale aanbevolen hoeveelheid in Groot-Brittanniƫ. Op een dag maakte 007 het zelfs zo bont dat dat hij 49,8 glazen achterover sloeg. Dat was in 'From Russia with love'. De wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het British Medical Journal.

De wetenschappers zouden de geheim agent adviseren om hulp te zoeken om zijn drankzucht tegen te gaan.
Patrick Davies van Nottingham University Hospitals NHS Trust was een van de wetenschappers die meedere malen signaleerden dat Bond buitensporig veel dronk. ,,In 'Goldfinger' bijvoorbeeld drinkt hij achttien glazen terwijl hij dineert met Auric Goldfinger en daarna stapt hij in de auto om naar huis te gaan. In 'Casino Royale' tikt hij 39 glazen weg, voordat hij betrokken raakt bij een achtervolging op hoge snelheid, van de weg af raakt en twee weken in het ziekenhuis moet blijven.''

Geen opmerkingen: