29 december 2013

Mooi geweest (nieuws, 2013)

THRILLER THEATER GOOIT HANDDOEK IN DE RING

Het toneelgezelschap Het Thriller Theater houdt op te bestaan. De groep, die tien jaar geleden werd opgericht, speelt op dinsdag 14 januari in de Koninkijke Schouwburg in Den Haag haar laatste voorstelling, meldt artistiek leider Lex Passchier.

In het afgelopen decennium bracht Het Thriller Theater tien producties in de Nederlandse theaters, die in totaal meer dan 700 keer werden gespeeld. De groep had zich gespecialiseerd in thrillers. Diverse klassiekers in het genre werden in een nieuw jasje gestoken, zoals 'Arsenicum en oude kant', 'Tien kleine negertjes' en 'Dial M for Murder'.

Het runnen van het bedrijf is enorm arbeidsintensief, liet Passchier al eerder weten. ,,En we willen ons allemaal ook eens met andere zaken bezighouden. In mijn geval gaat het dan om het schrijven van televisieprogramma's en boeken." Daarnaast speelt de crisis in de cultuursector Het Thriller Theater parten. ,,Het was de afgelopen jaren iedere keer een kwestie van de eindjes aan elkaar knopen. Het is mooi geweest."

De laatste voorstelling die het gezelschap heeft gemaakt is 'De man die het wist', een hommage aan het oeuvre van Alfred Hitchcock. Het stuk is de komende drie weken nog te zien in Rotterdam, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Rijswijk, Haarlem en Den Haag.

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: