09 december 2013

Gesignaleerd 279 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LENE KAABERBØL & AGNETE FRIIS - DE DOOD VAN DE NACHTEGAAL

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'De dood van de nachtegaal', de derde thriller van het Deense duo Kaaberbøl & Friis met de Rode Kruis-verpleegster Nina Borg in de hoofdrol.

Natasha, een jonge Oekraïense vrouw, wordt veroordeeld voor de moord op haar Deense verloofde. Hoewel het bewijs overtuigend lijkt, kan Nina Borg maar moeilijk geloven dat Natasha schuldig is.

Nina gaat op onderzoek uit en stuit op steeds meer vragen zonder antwoorden: waarom moest Natasha's verloofde sterven? Wie probeert haar achtjarige dochter te ontvoeren? De raadsels stapelen zich op en voeren Nina terug naar een bloedig verleden in een Oekraïens dorp in de tijd van Stalin.

Voor ze aan thrillers begonnen, waren Lene Kaaberbøl en Agnete Friis al gerenommeerde jeugdboekenauteurs. Hun gezamenlijke debuut 'De jongen in de koffer' werd in Denemarken uitgeroepen tot beste thriller van het jaar. In 2012 verscheen hun tweede Nina Borg-thriller 'Een stille dood'.

Lene Kaaberbøl & Agnete Friis - De dood van de nachtegaal. Vertaling: Lammie Post-Oostenbrink. Uitgeverij Boekerij, 336 pag., € 19,95. ISBN: 978 902 256 655 8.

Geen opmerkingen: