16 december 2013

Aan boord (nieuws, 2013)

REMAKE 'MURDER ON THE ORIENT EXPRESS' IN DE MAAK

Er is een Amerikaanse versie van de Britse film 'Murder on the Orient Express' in de maak. Die film, gebaseerd op de gelijknamige detective van Agatha Christie, werd in 1974 door de Amerikaanse regisseur Sidney Lumet gedraaid.

Filmmaatschappij 20th Century Fox steekt geld in het project. Sir Ridley Scott is volgens de filmsite Variety.com een van de producers, maar hij zou niet in de regisseursstoel plaatsnemen. Er zijn nog geen details bekend over de cast.

Ingrid Bergman won een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in de film van Lumet, die nog vijf andere nominaties kreeg. De cast bestond verder uit Lauren Bacall, Sean  Connery, Jacqueline Bisset, John Gielgud, Vanessa Redgrave, Michael York en Anthony Perkins. Albert Finney speelde de hoofdrol van de Belgische detective Hercule Poirot, die moet achterhalen wie er een moord heeft gepleegd aan boord van de Orient Express, een luxe trein die reed van Parijs naar Istanbul. 

De film bracht destijds in de VS 35 miljoen dollar op. In 2001 werd een Amerikaanse tv-serie van Christies detective gemaakt. 

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: