17 december 2013

Wordt verwacht 367 (nieuws, 2013)

VAN DE INHULDIGING NAAR DE TOP


Naast Tomas Ross zijn er in Nederland maar weinig auteurs die de (politieke) actualiteit als onderwerp voor hun thrillers nemen. Schrijfster Monique Koemans is de uitzondering die de regel bevestigt. Nadat ze dit jaar debuteerde met '2013', een thriller rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander, richt ze zich opnieuw op een gebeurtenis die de media zal beheersen. Haar in februari 2014 bij Xander Uitgevers te verschijnen thriller 'De top' focust op een bijeenkomst die Den Haag op zijn kop zal zetten.

Op 24 maart 2014 is de mooie stad achter de duinen gastheer van de grootste wereldtop die ooit in Nederland is gehouden: tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) komen 58 wereldleiders samen om nucleair terrorisme te voorkomen.

Alle denkbare veiligheidsmaatregelen worden genomen. Myrthe - een werkende Haagse moeder - kent de risico's van binnenuit. In de aanloop naar de top beseft ze dat ze haar roerige verleden niet langer geheim kan houden. Laag voor laag worden haar leugens en verschillende identiteiten ontrafeld met alle gevolgen van dien. En als de ogen van de wereld op de hofstad zijn gericht, ontdekt Myrthe dat niet alleen haar eigen leven wordt bedreigd, maar ook de wereldvrede op het spel staat.

Monique Koemans is schrijver, criminoloog en historica. Ze promoveerde op de Nederlandse veiligheidsutopie en werkte als journalist bij onder andere Het Parool, Weekbladpers en Elle.

Andere nieuwe titels:

Mons Kallentoft - 'Lichthemel' (mei 2014). In een bejaardenhuis waar de zorg te wensen overlaat, wordt de 79-jarige Konrad Karlsson dood aangetroffen, hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn bed. Alles wijst op zelfmoord, maar als inspecteur Malin Fors de zaak op zich neemt, blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes juist vol levenskracht zat. Wie heeft baat bij de dood zen deze zieke, oude man?

Geen opmerkingen: