06 december 2013

Knetterende affaire (nieuws, 2013)

'RENDEZ-VOUS' OP HET WITTE DOEK

Regisseur Antoinette Beumer gaat de thriller 'Rendez-vous' van schrijfster Esther Verhoef verfilmen. Het is het eerste boek van Verhoef dat wordt verfilmd, meldt  producent Millstreet Films.

'Rendez-vous' vertelt over Simone die besluit het roer helemaal om te gooien en samen met haar man Eric een bouwvallig landhuis in Frankrijk te kopen om hier een hotel van te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, beleeft Simone een knetterende affaire met een van de jonge bouwvakkers en raakt ze volledig de controle over haar leven kwijt. Van het boek zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek is vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

De opnames zouden in 2014 plaats moeten vinden. Het scenario is geschreven door Dorien Goertzen. Acteurs zijn nog niet bekend.

Vijf jaar geleden meldde Verhoef zelf in een interview dat de KRO de verfilming van 'Rendez-vous' zou willen uitzenden. De omroep onderhandelde toen hierover met producent Endemol, die destijds de filmrechten had. 

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: