11 februari 2022

Rommel opruimen (nieuws, 2022)

Van een kapotte typemachine naar Oost-Duitsland  Dit is goed nieuws. Op 5 april verschijnt bij uitgeverij HarperCollins Holland de nieuwe thriller van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex. Zijn De Repair Club is volgens de uitgever 'beangstigend realistisch'. De schrijver liet eerder al weten dat zijn nieuwe boek een spionageroman zou zijn.

Als we op de flaptekst moeten afgaan is het ook een spionageverhaal. John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen.

Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht.

Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland.

John beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat. De meesterspion wordt gedwongen de rommel uit zijn verleden op te ruimen.

Herstel je fouten. Koester je geheimen.

Charles den Tex is een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop. Drie keer won hij die prijs: voor Schijn van kans, De macht van meneer Miller en CEL. Zijn laatste thriller Verloren vrouw werd bekroond met de VN Publieksprijs.

John le Carré, de meester van de spionageroman, is een van Den Tex' favoriete schrijvers, zo valt hier op De Spanningsblog te lezen. In deze podcast spreekt hij over technologische ontwikkelingen en de gevaren daarvan.

Geen opmerkingen: