08 februari 2022

Uit quarantaine (nieuws, 2022)

Opnieuw een coronathriller
Op 19 april 2022 verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de thriller De samaritaan van Cilla & Rolf Börjlind. Het Zweedse topduo schreef met dit zevende deel uit  de Rönning & Stilton-reeks een actuele thriller over de coronapandemie.

Iemand die anderen wil helpen is niet altijd een goed mens,
staat op de cover.

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton – die daarvoor zijn zelfgekozen coronaquarantaine in de Stockholm-archipel beëindigt – naar haar op zoek.

Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…

Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van de covidvaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen om de transporten te saboteren.

Cilla & Rolf Börjlind zijn gevierde Zweedse scenarioschrijvers. Hun tientallen crimeseries en films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met herkenbare conflicten. Hun inmiddels zevendelige thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen.

Eerder schreven Karin Slaughter en Jens Vern ook al een 'coronathriller'.

Geen opmerkingen: