03 februari 2022

Gesignaleerd 538 (nieuws, 2022)

Ellen Lina - De burgerwacht
Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 8 februari De burgerwacht, de nieuwe thriller van Ellen Lina. De schrijfster haalde de inspiratie voor dit boek uit een artikel in De Gelderlander over een strak georganiseerde, 'next level' burgerwacht in de regio. 'Het bestaat echt', aldus Lina.

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd.

Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie.

Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

Ellen Lina is het pseudoniem van schrijfster Ellen Rink. De burgerwacht is haar achtste boek. Ellen Lina werd in 1983 geboren in Arnhem en woont nu met haar gezin in Huissen. Ze rondde de PABO af en werd docent op het MBO, werkte als leerkracht op het speciaal onderwijs op Curaçao en werkt momenteel als trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs.

Geen opmerkingen: