07 februari 2022

Wordt verwacht 510 (nieuws, 2022)

Wie te vertrouwen?
Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt op 22 maart Slagzij, na Nulpunt en Rookgordijn de derde Blix & Ramm-thriller van het Noorse schrijfduo Horst & Enger. Een inspecteur wordt in koelen bloede neergeschoten. Een afrekening of waarschuwing? Wie is nog te vertrouwen?


Inspecteur Sofia Kovic ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken nog voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening.

En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen.

Vier dagen later zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren.

In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven.

Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten…

Voormalig rechercheur moordzaken Jørn Lier Horst (1970) is bekend van zijn Wisting Kwartet en zijn Cold Case Kwartet. Zijn werk is een mix van spanning en realisme, en hij is een scherp observator van menselijke interactie.

Co-auteur Thomas Enger (1973) is de schrijver van de Henning Juul-thrillers. Zijn handelsmerk is zijn rauwe stijl in combinatie met een voorliefde voor maatschappelijke thema's.

Geen opmerkingen: