18 februari 2022

Wordt verwacht 512 (nieuws, 2022)

Monteur en vluchtautobestuurder
Bij The House of Books verschijnt begin april Een laatste uitweg. Het is de tweede thriller van de Amerikaanse schrijver en lijkwagenbestuurder S.A. Cosby. 

Hij is een echtgenoot, een vader, een monteur... en de beste vluchtautobestuurder ten oosten van de Mississippi. 


Beauregard 'Bug' Montage is een goudeerlijke monteur, een liefhebbende echtgenoot en een hardwerkende vader. Maar ooit was Bug de man die van de heuvels van North Carolina tot de stranden van Florida bekendstond als de beste vluchtautobestuurder van de Oostkust.

Wanneer zijn zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht van de wereld van bloed en kogels. Als een vroegere kennis hem vertelt over een overval op een juwelier die niet mis kán gaan, heeft Bug het gevoel dat hij niet anders kan dan weer achter het stuur plaats te nemen. En Bug is op zijn best als de geur van benzine zich vermengt met de geur van angst.

Achtervolgd door de geest van wie hij ooit was en de vader die verdween wanneer hij hem het meest nodig had, moet Bug een laatste uitweg vinden.

S. A. Cosby (Shawn Cosby) is een auteur uit Zuid-Oost Virginia. Een laatste uitweg won onder meer de Los Angeles Times Book Prize, was een New York Times Notable Book en werd bij de beste boeken van het jaar verkozen door o.a. NPR, The Guardian en Library Journal. Als Cosby niet schrijft, werkt hij als bestuurder van de lijkwagen van een begrafenisonderneming. Daarnaast is hij een fervent hiker en schaakspeler. Cosby heeft tot dusver drie thrillers geschreven: My Darkest Prayer, Blacktop Wasteland (vertaald als Een laatste uitweg) en Razorblade Tears.

Geen opmerkingen: