01 februari 2022

Wordt verwacht 509 (nieuws, 2022)

Een moordenaar op de berg
Bij uitgeverij The House of Books verschijnt eind deze maand Ademloos van Amy McCulloch. Het is het thrillerdebuut van deze Canadese kinderboekenschrijfster die voor het bestijgen van een Nepalese reus haar hand niet omdraait.

In Ademloos is de hoofdrol weggelegd voor journaliste Cecily Wong. Haar carrière zit behoorlijk in het slop, maar als ze wordt uitgenodigd voor een expeditie om een van de hoogste bergen ter wereld te beklimmen, grijpt ze die kans met beide handen aan.

Vanaf het moment dat het kleine team aan de expeditie begint, gebeuren er vreemde dingen. Er vindt een diefstal plaats. Er gebeurt een ongeluk.

En dan vindt Cecily een mysterieuze boodschap op haar tent: er is een moordenaar op de berg...

Hoe hoger ze komen, hoe gevaarlijker de klim wordt. En hoe meer ze op elkaar moeten vertrouwen. Maar dan vindt Cecily het eerste lichaam...

Amy McCulloch is opgegroeid in Canada, maar woont tegenwoordig in Londen. Ze is de auteur van een achttal kinder- en youngadultboeken, een aantal daarvan werden internationale bestsellers. Ademloos is haar eerste thriller voor volwassenen.

Naast schrijven is bergbeklimmen haar grote passie. In september 2019 werd ze de jongste Canadese vrouw die de Manaslu in Nepal beklom, met ruim 8000 hoogtemeters de zeven na hoogste berg ter wereld.

Geen opmerkingen: