09 februari 2022

Gesignaleerd 539 (nieuws, 2022)

Sol Bouzamour - Valse verlangens en bloedende harten   Bij uitgeverij Ellessy Crime is onlangs Valse verlangens en bloedende harten van Sol Bouzamour verschenen. Het is volgens de uitgeverij 'een hard verhaal over liefde en loyaliteit met weerspiegelingen van de maatschappij in discriminatie en een zoektocht naar identiteit'. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. 

Nadat Adam is gedumpt door zijn vriendin gaat hij aan de slag als hoofdportier bij een club aan het Rembrandtplein. Zijn collega is de vrome Marokkaan Noah.

Adam heeft het moeilijk vanwege zijn liefdesverdriet, maar krijgt er weinig tijd voor in het bruisende nachtleven waarin hij en Noah naam en faam genieten.

Alhoewel bruisend: ze worden achtervolgd door de onder- en de bovenwereld, waarin ze een spoor van vernieling achterlaten. Het draait om een Mondriaan, of in ieder geval iets wat er minstens op moet lijken...

Sol Bouzamour maakte naam met zijn biografische coming-of-ageroman Narcissus (2018), waarvan inmiddels de filmrechten zijn verkocht. Zijn nieuwe boek speelt zich af op het Rembrandtplein in Amsterdam en Broek in Waterland, maar neemt de lezer tevens mee naar Ibiza en Marokko in een eigentijdse wereld vol geweld, liefde en vriendschap. De uitgeverij: 'Taboes worden doorbroken met openheid over seks en harde confrontaties in culturele verschillen. Daarnaast de stress om te overleven en verkeerde keuzes maken.'

Sol Bouzamour (1982) is een Nederlands-Marokkaanse schrijver. Hij groeide op in de Amsterdamse Pijp en werkte jarenlang als jongerenwerker, personal trainer en horecabeveiliger. In een problematische periode kwam hij in aanraking met justitie. Detentie volgde en daar vond hij zijn spiritualiteit dankzij de leermeesters Deepak Chopra en Wayne Dyer. Hij sloeg een andere weg in. Fitness, reizen, lezen en schrijven werden nieuwe passies. Daarnaast houden cultureel maatschappelijke onderwerpen hem bezig. Hij leerde zijn creatieve kant kennen.

Geen opmerkingen: