21 april 2020

Lezen in tijden van corona 19 (nieuws, 2020)

C.J. Tudor - De anderen Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van De anderen, de derde thriller van de Britse schrijfster C.J. Tudor. Nog wel even geduld hebben, want het boek verschijnt pas 3 juni bij uitgeverij A.W. Bruna.

Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezicht van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: 'Papa.' Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer.

Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft.

Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk zijn. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden...

C.J. Tudor werkte onder meer voor radio en tv en publiceerde korte verhalen in tijdschriften. Haar debuut De Krijtman werd een internationale bestseller en bezorgde haar de bijnaam 'de Britse vrouwelijke Stephen King'. In 2019 verscheen haar tweede boek De terugkeer.

Geen opmerkingen: