29 april 2020

Lezen in tijden van corona 20 (nieuws, 2020)

Van Riessen - Radeloos Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van Radeloos van Van Riessen, voorheen Joop van Riessen. Deze nieuwe thriller van de oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie is volgens uitgeverij De Kring 'geïnspireerd op een waargebeurde verdwijning'.


In 2015 verdween de 21-jarige geneeskundestudente Sophia Koetsier in een wildpark in Oeganda. Er is nooit opgehelderd wat er met haar is gebeurd. Haar wanhopige ouders vroegen Joop van Riessen om raad. Hij kon niets anders dan een luisterend oor bieden, maar zijn fantasie ging met de zaak op de loop. Het resultaat daarvan is te lezen in Radeloos.

In deze thriller verdwijnt studente Julia spoorloos tijdens haar stage in Zuid-Afrika. Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, is er net op bezoek bij een oude bekende. Samen gaan ze op onderzoek uit en belanden in een groot avontuur. Met dramatische afloop.

Radeloos is het twaalfde deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.

Joop van Riessen begon in 1965 zijn carrière bij de Amsterdamse politie aan het bureau Warmoesstraat; pas in 2004, inmiddels hoofdcommissaris, verliet hij het korps. In de tussenliggende veertig jaar maakte hij de internationalisering van Amsterdam mee, de opkomst van de drugshandel en de georganiseerde misdaad, de professionalisering van de politie én de corruptie binnen het korps, en de toenemende bemoeienis van media en politiek.

Hij kreeg te maken met bekende criminelen zoals Holleeder, Van Hout, Klepper, Mieremet en Mink K. Hij gaf de laatste tien jaar leiding aan alle grote evenementen en operaties op het gebied van de openbare orde en was betrokken bij de aanpak van verschillende terreurdreigingen in Nederland. Sinds zijn vertrek in 2004 heeft hij zijn eigen onderneming: Joop van Riessen, Communicatie & Advies.

Lees hier een fragment uit Radeloos

Geen opmerkingen: