16 april 2020

Lezen in tijden van corona 18 (nieuws, 2020)

Kasper van Beek - De honger Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van De honger, de tweede thriller van Kasper van Beek die op 7 mei bij uitgeverij Cargo verschijnt.


Een huis vol met verborgen camera's.

Een gezin een jaar lang gefilmd

- iemand kijkt mee...

Liam Sandberg, zijn vrouw Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it. Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt.

Door het beeld loopt Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staan een datum en een tijd, en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij.

De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera's in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera's geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?

Kasper van Beek (1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Hij woont en werkt in Amsterdam. Kasper debuteerde met de thriller Vogelvrij, waarmee hij op de shortlist van de Gouden Strop en de Schaduwprijs stond.

Geen opmerkingen: