04 april 2020

Lezen in tijden van corona 15 (nieuws, 2020)

Gregg Hurwitz - De accountant Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken bijvoorbeeld van De accountant van Gregg Hurwitz, die 15 april bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt? Het is het vijfde deel in de Orphan X-thrillerserie.

 

Vroeger was hij Orphan X – een geheim agent die moordaanslagen pleegde namens een overheid die zijn bestaan ontkende – maar dat leven ligt voorgoed achter hem.

Nu helpt Evan Smoak als de 'Nowhere Man' iedereen die in de problemen zit en zich tot niemand anders kan wenden. Het is een zelfopgelegde boetedoening die van de kille moordenaar langzaam maar zeker weer een man met een geweten heeft gemaakt, waardoor hij begint te geloven dat een normaal leven mogelijk is.

En dus neemt Evan een besluit. Nog één keer zal hij iemand van dienst zijn die zijn hulp nodig heeft, maar daarna zal de Nowhere Man ophouden te bestaan. Een allerlaatste klus. Alleen zou deze hem weleens fataal kunnen worden....

Een typische thriller voor de fans van Jack Reacher, Jason Bourne en James Bond, stelt de uitgever. Van de eerste vier delen zijn meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Gregg Hurwitz heeft 21 thrillers geschreven die in dertig talen zijn vertaald en vele prijzen hebben gewonnen. Hij schreef ook graphic novels voor Marvel en DC, scripts voor de grote filmstudio's en opiniestukken voor The Guardian. In zijn vrije tijd voetbalt hij, waarbij hij zichzelf regelmatig
blesseert. Ook een leuk weetje...

Bekijk alle delen in de Orphan X-serie.Geen opmerkingen: