02 april 2020

Lezen in tijden van corona 13 (nieuws, 2020)

Tom Clancy - Eer en geweten 


Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken bijvoorbeeld van Eer en geweten van Tom Clancy. Die kun je alvast op je nogtekopenbijdeplaatselijkeboekhandelaarlijstje zetten, want het boek verschijnt pas 19 mei bij uitgeverij A.W. Bruna. Actueler dan ooit want het gaat over een dodelijk griepvirus.

De teaser van de uitgeverij luidt als volgt: Marineofficier. Analist voor de CIA. President. Jack Ryan heeft zijn hele leven gewijd aan het veilig houden van de Verenigde Staten van Amerika. Maar wat als hij deze keer faalt?

Vrijheid, eindelijk vrijheid in Iran. Dat is waar de honderdduizenden mensen die de straten op zijn gegaan op uit zijn, en in de media wordt al gesproken over de 'Perzische lente'. Westerse leiders slaan elkaar al op de schouders en in de Verenigde Staten roepen kabinetsleden en senatoren om het hardst dat de rebellen moeten worden gesteund. Maar president Jack Ryan heeft zo zijn twijfels.

Ryan heeft zijn handen vol aan enkele grote crises in eigen land. Een dodelijk griepvirus verspreidt zich razendsnel en eist steeds meer slachtoffers onder de Amerikaanse bevolking, terwijl overstromingen in het zuidoosten van het land voor totale chaos zorgen.

Maar het grootste gevaar schuilt in twee Russsische kernraketten die zijn gestolen. Het team van de Campus komt de raketten op het spoor als Jack Ryan Junior in Afghanistan contact weet te leggen met een gevluchte Russische inlichtingenofficier, maar kort daarna wordt Jack ontvoerd. John Clark en de rest van het Campus-team zetten de achtervolging in.

Tom Clancy wordt gezien als de bedenker van de technothriller. Ook schreef hij enkele non-fictieboeken over de Amerikaanse strijdkrachten. Tom Clancy overleed op 1 oktober 2013.

Marc Cameron is de feitelijke auteur van Eer en geweten. Cameron heeft bijna dertig jaar bij de politie gediend, onder meer als US Marshal en SWAT-officer. Voor zijn werk verbleef hij overal in Noord-Amerika, van Alaska tot Manhattan en van Canada tot Mexico. Hij heeft de zwarte band in
jiujitsu, doet aan diepzeeduiken en is een fervent motorrijder. Hij woont in Alaska met zijn echtgenote, Australische veedrijvershond en BMW GS-motorfiets. Cameron is de auteur van de Jericho Quinn-reeks Tom Clancy In zijn macht.


Geen opmerkingen: