10 december 2018

Politieke turbulentie (nieuws, 2018)

John le Carré schrijft in nieuwe thriller over 'verdeeldheid en woede'Agent Running in the Field, zo heet de vijfentwintigste thriller van de Britse grootmeester John le Carré. Het verhaal speelt zich af in 2018 in Londen en zal in oktober 2019 in de boekhandel liggen. 

'De verdeeldheid en de woede' waarmee de wereld vandaag de dag te kampen heeft, dat is het motto van de nieuwe thriller van John le Carré. De schrijver verhaalt over een 26-jarige eenzame man die 'wanhopige pogingen doet om de nieuwe politieke turbulentie te weerstaan'. Hij legt contacten die hem op een levensgevaarlijk pad doen belanden.

Mary Mount, de uitgever van Le Carré bij Viking, liet in The Guardian weten dat de huidige tijd smeekt om schrijvers als de oud-MI6-agent. 'In zijn plot en tekening van de karakters is Le Carré even opwindend als altijd. En de manier waarop hij de actualiteiten te lijf gaat, bewijst eens te meer dat hij de grootste chroniqueur is van onze tijd.

Le Carré draait al een aardig tijdje mee. Hij publiceerde zijn eerste roman, Call for the Dead, in 1961. Twee jaar geleden kwam zijn meest recente boek uit, A Legacy of Spies. Daarin keerde Le Carré's beroemdste personage, George Smiley, eventjes terug. Het werd een bestseller in het Verenigd Koninkrijk. In oktober was een bewerking van zijn thriller The Little Drummer Girl (1983) op de Britse televisie te zien.

Bron: The Guardian 

Geen opmerkingen: