27 december 2018

Wordt verwacht 457 (nieuws, 2018)

De verdwijning van een overleverVind haar, Achter je, Korte metten, Aangeraakt. Het zijn stuk voor stuk geen boektitels die zo origineel zijn dat ze je bijblijven. De overeenkomst is dat ze op de boeken staan van Lisa Gardner. De saaiheid van de titels gaat niet ten koste van de populariteit: de thrillers van de Amerikaanse schrijfster zijn alle bestsellers. En daar komt medio maart geheid eentje bij: Zoek naar mij verrijkt dan Gardners portfolio.

In haar nieuwe thriller, een uitgave van Cargo, heeft een vermiste jonge vrouw aanwijzingen achtergelaten om haar te vinden. Maar de vraag is: voor wie?

Sinds haar ontvoering een paar jaar geleden is het leven van Flora Dane voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere 'overlevers' en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden.

Als een van de bezoekers van haar forum als enige een gezinsmoord overleeft en daarna spoorloos verdwijnt, probeert Flora haar op te sporen. Heeft het meisje weten te ontsnappen? Of is ze de moordenaar?

Rechercheur D.D. Warren uit Boston wordt opgeroepen bij het onderzoek en vindt daarbij Flora op haar pad. Beiden zijn op zoek naar een ander soort gerechtigheid, en ze zullen hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij.

Lisa Gardner is een van de meest succesvolle misdaadauteurs ter wereld. Ze wordt in meer dan 30 landen vertaald en verkocht meer dan 22 miljoen boeken. 'Voor iemand die eind jaren tachtig haar eerste geld verdiende in een Grieks restaurant en bij het flamberen van voorafjes haar kapsel in de hens stak, ben ik toch nog goed terecht gekomen'. zei ze enkele jaren geleden in een interview. Gardner woont in New Hampshire. De schrijfster bezoekt regelmatig ons land. In maart zet ze weer voet op Nederlandse bodem.

Geen opmerkingen: