14 december 2018

Geplaagd door schuldgevoelens (nieuws, 2018)

Uitgever introduceert 'kruising tussen Saga en Carrie'Xander Uitgevers zegt dat het een naam hoog heeft te houden als het gaat om Italiaanse thrillerauteurs. De afgelopen jaren presenteerde de uitgever schrijvers als Sandrone Dazieri en Luca d'Andrea. En nu is weer een nieuwe ster aan het thrillerfirmament ontdekt, genaamd Barabara Baraldi.

Voor lezers van Young Adult-romans en fantasy zou de naam van Barbara Baraldi bekend in de oren kunnen klinken. De in 1979 geboren Italiaanse schrijfster is volgens de uitgever een fenomeen in die genres. Voor haar fantasyboeken won ze meer dan een handvol prijzen.

Bij Xander Uitgevers verschijnt in mei 2019 van Baraldi's hand de thriller Jij zal geen kwaad doen. Daarin introduceert ze de politievrouw Aurora Scalviati, die volgens de krant La Repubblica een kruising is tussen Sage Norén (de autistische rechercheur uit The Bridge) en Carri Mathison, de geheim agente met een bipolaire stoornis uit de serie Homeland.

Ooit was ze de beste van haar team, maar na een
traumatiserend politieonderzoek wordt Aurora geplaagd door schuldgevoelens en overgeplaatst naar het rustige Italiaanse dorpje Sparvara. En uiteraard is die rust maar uiterlijke schijn.

De dag dat Aurora in het gebied aankomt, wordt er een gruwelijke familiemoord gepleegd. Op de muur staat met bloed geschreven: Jij zal geen kwaad doen. En dat is nog maar het begin van een serie beestachtige moorden.

De promotie van de thriller gaat gepaard met een tour langs thrillerblogs. Bovendien wordt er een Spotify-lijst met nummers uit het boek gepresenteerd.

Geen opmerkingen: