31 juli 2017

Hollywoodsucces op papier (nieuws, 2017)

Avonturenthriller bekroond met Amazone award


De Britse schrijver David Leadbeater heeft met zijn in eigen beheer uitgegeven thriller The Relic Hunters de eerste Amazon Kindle Storystellerprijs gewonnen. 'Een droom die uitkomt', zei Leadbeater over de prijs waarmee een geldbedrag van ruim 22.000 euro is gemoeid. De wedstrijd stond open voor auteurs die via het platform van Amazone een boek hadden gepubliceerd.

Volgens David Leadbeater (foto) zelf is The Relic Hunters een Hollywoodsucces op papier. Leadbeater beschrijft de lotgevallen van Guy Bodie, een smokkelaar van relikwie├źn. Hij wordt door de CIA uit een Mexicaanse gevangenis bevrijd, waarna hij de dienst helpt ontdekken wat er ooit gebeurde met een van de zeven wereldwonderen.

Amazon liet weten dat het duizenden inzendingen voor de prijs had ontvangen. Daaruit werd met gebruik van verkoopcijfers, recensies van klanten en waarderingscijfers een shortlist van zes tittel gedestilleerd. Op de lijst stonden onder meer de memoires van Jono Dunnett over het  eerste rondje Engeland afgelegd op een surfplank en een roman over lesbische liefde van Jade Winters. Voor het bepalen van de winnaar werd een jury samengesteld, bestaande uit actrice Lily Cole, twee schrijvers en Amazon-medewerkers.

Leadbeater brengt sinds zo'n een jaar of vijf zijn thrillers op de digitale markt. 'Het duurde zes maanden voordat mijn eerste boek op Kindle begon te lopen', tekende The Guardian op. Ik was in die tijd nog werkzaam voor een bouwonderneming en schreef mijn eerste vier boeken in de avonduren.' Na die vier boeken concludeerde Leadbeater dat de verkopen dusdanig goed waren dat hij fulltime kon gaan schrijven. Leadbeater heeft nu zo'n 20 thrilllers op zijn naam staan en schat dat hij 750.000 e-books heeft verkocht.

Bron: The Guardian

Geen opmerkingen: