05 juli 2017

Naar meisjes kijken (nieuws, 2017)

Håkan Nesser brengt ode aan viervoeter

Het is geen toeval dat op Dierendag bij uitgeverij De Geus het boek De memoires van Norton, filosoof en hond verschijnt. Bij aankoop op 4 oktober krijgt de klant een zakje hondenkoekjes cadeau.

Norton is een van de meest bereisde honden ter wereld. Hij heeft op ballen gejaagd in Central Park, om gehaktballetjes gebedeld in Stockholm, naar de meisjes gekeken in Kensington Gardens en een vrouw gered op Gotland. Dit alles in het bijzijn van zijn trouwe tweevoeter Håkan Nesser. De twee waren elf jaar lang elkaars beste maatjes.

In dit boek vertelt Norton over alle reizen die hij gemaakt heeft, geeft hij tips om van het leven te genieten en doet hij uit de doeken hoe het is om met mensen samen te leven.

Volgens de uitgever betreft het hier een boek voor hondenliefhebbers en iedereen die zich ooit heeft afgevraagd hoe een hond het leven ziet. Het is niet bekend of de memoires cliffhangers, expliciete scènes of een doordacht plot bevatten.

Nesser (1950) is een van Zwedens meest succesvolle auteurs. Van zijn hand verschenen de bekroonde Van Veeteren-misdaadromans en de Barbarotti-reeks. Nesser, de enige die drie keer de prijs voor de beste Zweedse thriller won, heeft inmiddels 29 romans op zijn naam staan.

Geen opmerkingen: