27 juli 2017

Roem en succes (nieuws, 2017)

Stalker maakt zangeres het leven zuurZe stond tussen de coulissen bij Nick & Simon, snuffelde achter de schermen bij Edsilia Rombley en Karin Bloemen, dronk koffie bij Marco Borsato en keek over de schouders mee bij de geluidstechnici van Nits. En dat allemaal onder het mom van research voor haar nieuwe boek. Kort na de publicatie van haar historische roman Ginevra, verschijnt dinsdag 22 augustus al bij uitgeverij Prometheus Doorbraak, de nieuwe thriller van Simone van der Vlugt. 

Glitter en glamour, maar ook de schaduwkanten van het artiestenleven komen ruim aan bod in Doorbraak. De jonge Romée breekt door als zangeres na een desastreuze jeugd met een tirannieke vader.

Maar alle plotselinge roem en succes maken haar niet gelukkig. Haar broer Rob, het enige familielid met wie ze het goed kan vinden, raakt vermist op zijn wereldreis. In haar professionele leven wordt ze beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een anonieme stalker. Romée trekt zich steeds meer terug en probeert wanhopig grip op haar leven te krijgen. Op het randje van een burn-out gaat ze op zoek naar Rob, maar de zoektocht is niet zo eenvoudig als ze dacht.

Om antwoorden te krijgen moet Romée terug naar haar ouderlijk huis, waar oude wonden worden opengereten. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen? Intussen komt haar stalker steeds dichterbij.

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en historische romans. Haar eerste thriller, De reünie, was direct een groot verkoopsucces en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dat succes bevestigde ze daarna met onder meer Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Op klaarlichte dag (winnaar NS Publieksprijs), Vraag niet waarom en, recent, Toen het donker werd. Haar boeken verschijnen onder andere in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

Van der Vlugt werkte voor de totstandkoming van haar thriller samen met zangeres Kim de Boer, die op de derde plaats eindigde bij de allereerste The Voice of Holland. 'Ik heb zanglessen bij haar genomen om me nog beter te kunnen inleven', liet ze eerder weten. De songs die in de thriller voorkomen, zullen in de toekomst ook echt te beluisteren zijn, want De Boer gaat ze schrijven.

Voor de publicatie van haar thriller is Van der Vlugt overgestapt naar uitgeverij Prometheus. Met haar historische romans blijft Van der Vlugt bij Ambo|Anthos.

Geen opmerkingen: