20 juli 2017

Op het puntje van je stoel (nieuws, 2017)


De eerste beelden van De Sneeuwman


De film draait pas vanaf oktober in de bioscopen, maar al vandaag is de trailer vrijgegeven van de thriller De Sneeuwman, naar het gelijknamige boek van Jo Nesbø. Nieuwsgierigen kunnen alvast een blik werpen op de held van het Harry Hole, gespeeld door Michael Fassbender. En de eerste beelden van... De Sneeuwman. 

De Sneeuwman kwam uit in 2007 en is de zevende thriller met Harry Hole in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in het winterse Oslo. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man hebben gemaakt. Tenminste, dat denkt ze. Haar man en zoon weten echter van niets. Vol verbazing kijken kijken de drie door het raam naar de sneeuwpop en bemerken iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt ondertussen een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt, waarin getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. De brief is ondertekend met ‘De sneeuwman’.

In de Verenigde Staten gaat The Snowman in oktober in première, Nederland zal niet lang daarna volgen. De cast bestaat naast Fassbender uit onder anderen Rebecca Ferguson en Toby Jones. 'Ik denk dat het echt een angstaanjagende film wordt', zei Fassbender eerder. Op-het-puntje-van-je-stoel, zo'n soort film.' De Sneeuwman is geregisseerd door Tomas Alfredson, die eerder de vampierfilm Let the right one in en Tinker, Tailor, Soldier, Spy (naar de gelijknamige thriller van John le Carré) voor zijn rekening nam.

De trailer:

Geen opmerkingen: