27 juli 2017

Collectief geheugen (nieuws, 2017)

Thomas Olde Heuvelt doet gooi naar titel Slimste MensDeze week is het tiende seizoen van de tv-quiz De slimste mens gestart. We zagen Marjan van den Berg, schrijfster van de thriller Joy, al enkele afleveringen winnen. Vanavond maakt thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt zijn entree in het programma, dat gepresenteerd wordt door Philip Freriks en als enige jurylid de altijd vrolijke Maarten van Rossem kent.

Olde Heuvelt is auteur van de bestseller Hex, die werd onthaald op vrolijke kreten van de Amerikaanse horrormeester Stephen King'Briljant en volstrekt origineel', oordeelde King over HEX  In dat boek is het pittoreske dorpje Beek in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks. Met haar dichtgenaaide mond en ogen jaagt ze de bewoners de stuipen op het lijf. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken...

Thomas Olde Heuvelt
(1983) won in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award en werd genomineerd voor een World Fantasy Award. Volgens uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt dit jaar nog zijn nieuwe thriller.

Geen opmerkingen: