31 oktober 2008

Op de camping (nieuws, 2008)

RIPPEN GERIPT

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren heeft een 'hertaalde' versie van het verhaal 'De lifter' van Chris Rippen uitgebracht. Het verhaal is nu geschikt gemaakt voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen, aldus de uitgeverij.

'De lifter' verscheen eerder in een verhalenbundel onder de titel 'Zuidelijke streken' (1995). Eenvoudig Communiceren brengt het uit in haar serie 'Misdadig'. Deze reeks bevat thrillers van bekende Nederlandse thrillerschrijvers. Chris Rippen won in 1992 de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, voor zijn tweede thriller 'Playback'.

De Makkelijk Lezen-versie is korter dan het oorspronkelijke verhaal. Andere verschillen zijn eenvoudiger woordgebruik, grotere letters en overzichtelijkere pagina’s. Wat wel gehandhaafd blijft is de spanningsopbouw en het plot.
,,Met het thrillergenre kun je ook de minder vaardige lezer aan het lezen krijgen en hóuden'', zegt uitgever Ralf Beekveldt. ,,Een thriller leg je niet snel naast je neer, want iedereen wil toch weten wie het gedaan heeft?''

In 'De lifter' gaan Kees en Mia op vakantie. Op de camping gebeuren vervelende dingen. Iemand krast met een mes in hun tent en slaat hun autoruit kapot. Mia blijft vrolijk, maar Kees kan niet meer genieten. Wie valt hen steeds lastig? Is het de lifter die ze onderweg hebben meegenomen? Kees denkt de jongen steeds te zien, maar durft er met niemand over te spreken. Hij heeft zich immers ook niet zo netjes gedragen toen hij de lifter in het donker achterliet.

'De lifter' is de derde thriller in de serie Misdadig. Eerder verschenen 'De verdwijning' van Charles den Tex en 'Hittegolf' van René Appel.
'De lifter' kost 8,50 euro. Voor meer informatie: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Geen opmerkingen: