08 oktober 2008

Vreemd lichaam (nieuws, 2008)

MISDAADAUTEUR WORDT SOAPSTER

Internetwinkel bol.com heeft de uitzendrechten verworven van de vijftigdelige soapserie 'Vreemd lichaam', gebaseerd op de nieuwste medische thriller van de Amerikaanse thrillerauteur Robin Cook. Dat is bol.com overeengekomen met A.W. Bruna Uitgevers, die de internetsoap heeft aangekocht voor de Nederlandse markt. De soapafleveringen van elk twee minuten, zijn vanaf vandaag hier te zien. Over drieënhalve week is de hele serie op internet te volgen.

De soap laat de totstandkoming zien van Cooks thriller 'Vreemd lichaam', die vanaf 7 november in de winkels ligt. Volgens A.W. Bruna heeft het boek een actueel thema: de toename van het medisch toerisme, oftewel een operatie gekoppeld aan een vakantie. Maar de grote verzekeringsmaatschappijen die hun eigen ziekenhuizen niet meer vol krijgen, zitten hier niet op te wachten. En wat voor gevaar loopt de patiënt zelf?

Michel Schaeffer, marketingdirecteur van bol.com, wil met de soapserie inspelen op de hype rondom de medische wereld. ,,De soap Foreign Body was op WebTV in Amerika al een grote hit. De populariteit van series als House, ER en Grey’s Anatomy, maar ook waargebeurde tv-programma’s zoals Ingang Oost en De Polikliniek geven aan hoe populair de medische wereld is. Normaal verkopen wij zo’n 2.000 exemplaren van een nieuwe titel van Robin Cook. Door de dagelijkse soapserie verwachten we zeker een verdubbeling in verkopen.''

De online prequel op 'Vreemd lichaam' toont hoe Nurses International jonge verpleegkundigen in India werft en opleidt voor een carrière in het buitenland. Uitgeverij A.W. Bruna denkt dat door de scènes ervoor dat de personages uit het boek nog meer tot leven komen. ,,De visualisatie van mooie Indiase landschappen, knappe artsen en verpleegkundigen, schilderachtige stranden en kleurige steden voegen een extra dimensie aan het boek toe, die tot de verbeelding van veel lezers zal spreken'', stelt Marieke Niezen, marketingmanager bij de uitgeverij.

Robin Cook staat bekend als de meester van de medische thriller. Hij is een van de succesvolste schrijvers van dit moment. Zijn boeken worden in dertig landen uitgegeven en hij heeft met 25 titels wereldwijd al ruim 40 miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: