05 juni 2008

Supertrio (nieuws, 2008)

DRIE NEDERLANDSE AUTEURS IN VLAAMSE ZINDERENDE ZOMER

Dinsdag 10 juni start in Vlaanderen De Zomer van het Spannende Boek. Voor dit evenement, dat tot 5 augustus duurt, selecteerden de Vlaamse uitgeverijen en importeurs 48 boeken die speciaal tijdens deze periode worden gepromoot. Deze boeken worden met 2,50 tot 3 euro korting aangeboden.

De lijst bestaat slechts voor een derde uit Nederlandstalige auteurs, dertien uit Vlaanderen (onder wie Pieter Aspe, Patrick de Bruyn en Jos Pierreux) en maar drie uit Nederland. Voor de rest komen de schrijvers uit onder andere de VS, Engeland, Duitsland en Scandinaviƫ.
Uit Nederland zijn Gouden Strop-genomineerde Simone van der Vlugt ('Blauw Water'), Loes den Hollander ('Broeinest') en het duo Jan en Sanne Terlouw ('De apotheker') geselecteerd. In de 'Moordend hete misdaadbijlage' van het weekblad Humo dat op 10 juni verschijnt, worden de thrillers voorgesteld.

Daarnaast schrijven thrillerauteurs vanaf 30 juni iedere week in het radioprogramma Midi Libre (op radio 1) samen met de luisteraars aan een kort verhaal. Schrijvers die hieraan meewerken zijn Mieke De Loof, Stan Lauryssens en Benny Baudewyns.

(bron: Boek.be)

Geen opmerkingen: